24 May 2010

Ayah dapat pacifier, mama dapat botol susu!

Membesarkan Balqies tidaklah begitu membebankan.. alhamdulillah. Dia ni cukup berjadual. Makan 3 kali sehari dan mesti habis, senang xmembazir. Kalo mama dan ayah xbawa keluar dinner di mane2, pas Maghrib dah tido. Kalo dh sampai waktu dia tido tapi mama dan ayah sibuk ngadap keje atau PC, bagi je dia pacifier, nanti dia golek2 sendiri atas katil pastu tido. Cume dia akan bgn 3,4 kali setiap malam minta susu atau bile pampers dh basah sgt. Ade satu malam tu mama pengsan abes xsedar dunia. Tibe2 mama mimpi kepala diketuk2. Tapi sakitnye memang real! Bukak2 je mata, rupenye si Balqies dah amek botol susu (yg diminum sebelum tido) dan ketuk dahi mama minta buatkan susu! Then ble mama kate "nape nak..? nk susu ye?", Balqies tonyoh botol susu ke mulut mama. Agaknye dia nk ckp "Ma, Qies nk susu la. Ni kosong je botol ni haa.." belum reti, so ketuk jela mamaku yg tido cm tunggul kayu mati ni!



Di mlm yg lain pula, tatkala mama sibuk ngadap keje dn xtido, tibe2 mama perasan satu adegan yg cukup menggelikan hati! Balqies terjaga dn merangkak dekat ayah. Tibe2 Balqies cabut pacifier dari mulut dan suakan ke mulut ayah yg tgh nyenyak melayar mimpi. Punyelah kuat Balqies tonyoh pacifier tu kt mulut ayah sampai terjaga ayah dr lena..mama gelak je la. Agaknye kate Balqies dlm hati "cian tgk ayah tido keletihan..agak2nye kalo ayah nyonyot pacifier ni mesti lg lena...". macam2 hal la anak mama ni!


Siang hari si kecik ni menggodak hp mamanye pula..

2 comments:

firahadifa said...

comelnyer head band dia

Hidayah Shafiruz said...

head band tu hadiah dari my fren (",). Dia jual head band dan topi baby..