30 June 2010

Lame menyepi..

Salam ceria! Lame sungguh kte xbuat post. Agak bz dan penat sgt. For a patient with abnormal blood size like me, fatiqueness adalah perkara biase yg sering dilawan dgn motivasi pada akal. Tapi kalo dah terlampau sampai pening dan loya serta xlalu makan, motivasi Dr Fazilah Kamsah mahupun Fazilah Kamtumi pun xmampu meredakan fatiqueness ni. Plus, lately ni bebanan keje agak meningkat. Antara peningkatan bebanan keje yg significant adalah:

1) Berat Balqies meningkat dgn mendadak sejajar dgn bertambahnye kemanjaan dia yg asek mintak didukung. She's now almost 11 kg. Lebih berat dari kampit beras. Bayangkan setiap pagi sblm pegi keje kene urus dia. Sambil dukung naik turun tangga rumah..fuh! kdg2 smpai rase pening.

2) Sebahagian projekku dipilih untuk dibentangkan di luar negara. Supervisor nk pegi sabtu ni, so huru-hara menyiapkan bahagian2 tertentu dlm mase 2 minggu ni. Penah terpakse bekerja di lab sehingga 18 jam sehari selama 3 hari dalam mase seminggu. mmg xcukup rehat..

3) Smlm kene point untuk wakil my big bos (who is now 1 of the top people di MOSTI-so dia xboleh la bentang projek tu. Xaci gitu..) bentang projek geran dia and berusaha to get more money (if I'm not mistaken). Giles! Kte adelah manusia yg stage-afraid!. Cmne nk present dpn org2 penting Kementerian Sains??? waaa...nk menyamar jadik kerusi pade 12 dan 13 Julai ni boleh x?

4) Kte sedang bukak bisness..so mula2 ni mmg meletihkan la.

Dgn segala mcm bebanan keje tambahan ni, buat kte stress terlampau sket kengkadang which is soooo not gud for me. About 6 years back mase kte xpandai manage stress dan kene stress terlampau ni, badan kte developed asma! So selama 2 tahun kte berkepit dgn Vantolin inhaler setelah suatu pagi kte dikejarkan ke wad kecemasan selepas hampir 'biru'. I'm trying my very best tamo stress terlampau lagi. I dont want to get asma anymore..

p/s ble bz2 sgt sampai xsempat berblog walking..rindu kt blog2 yg sering jadik breakfast kte. Tapi ble sempat je, trus bukak dan bace sume yg termiss. But still xsempat nk bukak sume..aii..

No comments: