12 June 2010

Masalah internet dan masalah mase..masalah ke???

Lame x buat post. Bknnye ape, internet di Lab ade masalah. Kte cume time kat lab je la rajin nk bukak blog dn bace blog orang sementara menunggu mesin2 run reactions. So, lebih kurang seminggu ni la xbukak blog dn xbace blog2 kegemaran. Walopon kt rumah ade Streamix, tp ble dh balik rumah ni mcm2 menunggu...hubby, baby, dan mcm2 lagi.

Pon begitu..problem is opportunity. Ni yg kte slalu terapkan dalam minda. Ble dpt online slalu, mulalah asyik je dlm dunia maya. Ble xdpt online, tetibe byk pulak pages tesis dpt ditulis..ahahaha...kan problem is opportunity?

Tula, kte ni byk je keje kene buat sebenarnye..by Nov wajib submit tesis pade main supervisor. Tapi dlm mase yg same jgk kte tetap suke buat cuti sesuke hati walopon byk keje! Yela..walopon bekerja sbg tutor UPM, tapi dapat cuti 3 tahun setengah with full salary plus scholar..sape nak bagi cuti cmtu weh! Mmg enjoy sakan! Aiii..ape da kte ni..bangkrap malaysia kalo sume student cm kte..duit masuk, tapi grad nyer idak jugak lagi..!

Ade xsampai 5 bulan lagi for me to complete everything. Mmg patut kalo dihadkan aktiviti2 lain dn fokus pada penulisan tesis ni. Xcukup mase bukan alasan kukuh..kalo kte sempat ngedate blog, nape xsempat ngedate tesis? uhuhuhu...sendiri tanye sendiri jawab aaa...

Papepun, tahun depan wajib grad. 3 Jan 3011 dh kene lapor diri as lecturer and if I'm unlucky, bulan Julai depan ni kene lapor diri (hopefully tidak la...belum sedia lagi nk ngajar anak orang). So, konvo 2011...wait for me! I nak pakai topi bulat dan jubah maroon with 3 lines benang emas! InsyaAllah...amin..

No comments: