29 January 2014

Me, mereka dan Mr Mama ;)

Bertahun2 xjenguk blog. Sampai sempat berbaby lg sorg..huhu. Rini nk update supaya jadi memori for myself. Alhamdulillah, 21 Feb 2012 me telah dilantik sbg pensyarah kanan di UPM. Dalam mengejar cita2 sbg seorg saintis dlm bidang Cancer Genetics, masih berusaha menjadi seorg mummy n wife yg sebaik mungkin. As God's plan, me n hubby dikurniakan a girl and 2 boys pada usia kami 25, 27 dan 29 tahun.

Aqies


Luqman


Saif


Dan kami yg sedang mencapai umo 30 tahun ni...(sigh..)


Well...dh nak 30 dah me ni. Tapi ia bukanlah perkara yg tak baik. Dari segi emosi dan pemikiran, semakin matang insyaAllah. Dari segi imej..hahaha. Ni yang pelik skali. Before this me xde la bother sgt pasal imej ni dan penampilan ni. Pakai pape pon hokey aje. But sejak dua menjak bersalin anak ke3 ni, tetibe a develop taste terhadap fesyen. So dah clearkn almari dan tgh isi dgn clothing yg baru. Paling minat fesyen hijab dari Al-Humaira Contemporary dan clothing dari EDZ Boutique. Kaut n handbag pon ade upgrade sket la..hehehe. Tp xdela melampau sgt pasal saintis ni org slalu associatekan dgn pakai-ala-sempat-tarik-dari-lemari aje. Tp kalo pk2 mmg agak btl jgk pasal kebayakan saintis yg me jumpe, lip balm pon xpakai. Tp xsume opkos. Nway, skrg hal umah n anak2 dah lebih mudah diuruskn sejak my hubby brenti keje n bertukar angin jadi usahawan sate. Siang mlm dia ade kt rumah kot. Haa..dulu me bising2 mase dia jadi engineer pasal nk duduk makan skali pon payah, skrg siang mlm ade kt umah kot. siap masakkn breakfast, mandikn baby, urus kain baju sume. Yg p[art business dia perlu pantau je kebanyakannya. Alhamdulillah sgt2 sbb dia amek inisiatif sanggup lepaskn dunia kejuruteraan dia yg amat amat amat dia minati tu utk pilih jadi a businessman Mr Mama. Semoga Allah terus memberkati usahanya dan semoga rumahtaangga ini dan kami sume dilimpahi rahmah dan barakah..amin.. p/s Shafiruz, mungkin abg xkan penah bace blog ni but I pray to Allah that I'll be your bidadari dunia akhirat..amin.

2 comments:

Gold & silver chain by the inch said...

Thanks for bold up such aces information. I acquire bookmarked you and will acquire in bandage with your new posts. I like this post, accrue autograph and accordance advising post...!
wholesale Jewelry

CCTVideatechnosolutions said...

This is a in achievement nice blog adjustment and the adjustment is advancing me to alpha Blogging like you afterwards visiting and ceremony you post.
night vision cameras in bhubaneswar